Španělský ptáček na grilu

Španělský ptáček na grilu

Španělský ptáček na grilu
Španělský ptáček na grilu

Ingredience: 800g hovězí kýty, 1 červená cibulka, 6 plátků slaniny, 2 nakládané okurky 1, vejce, sůl, pepř, 4 lžičky hořčice,  40g másla,

 

Postup: Hovězí kýtu rozřízneme na 4 plátky a rozložíme na vál. Maso naklepeme a osolíme, opepříme z obou stran. Plát masa potřeme hořčicí, poklademe plátky slaniny a přidáme čtvrtku uvařeného vejce, polovinu okurky. Celé zabalíme a svážeme pevným provázkem. Maso položíme na kusy alobalu a přidáme ke každému ptáčku 10g másla. Pak zabalíme maso do alobalu a vložíme na gril. V alobalu grilujeme na mírném plameni maso 40 minut. Pak alobal sundáme a necháme maso opéct ještě 15 minut nad ohněm.

 

Vhodná příloha: grilované brambory

Related Posts