Ingredience: 300 g kuřecího masa, slunečnicový olej, sůl, bílé víno, mletá sladká paprika, světlé pivo, brandy, koňak, mrkev, křenová pasta, ocet, majonéza, mletý pepř, banány, vaječný likér, hořká čokoláda
Postup: Jak už je patrné z názvu, nebude tento recept pro zapřisáhlé abstinenty, i když alkohol se sice vypaří, avšak abstinenti by to ani tak nejspíš do úst nevzali. Pro ty ostatní je zde postup. Maso si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Smícháme si alkoholickou marinádu – slunečnicový olej, sůl, mletá sladká paprika, bílé víno, světlé pivo, brandy a koňak. V této směsi necháme maso přes noc. Další den si rozpálíme gril, maso vyndané z marinády na něj vložíme a grilujeme zprudka. Hotové si vyndáme na talíře a připravíme si přílohu. Bude to trochu pikantnější salát. Mrkev si oloupeme, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nastrouháme ji na hrubším struhadle a dáme do misky. Přidáme křenovou pastu, ocet, majonézu, mletý pepř a sůl. Důkladně promícháme a přidáme k už připravenému kuřecímu masu. No, a aby se ta pikantnost a alkoholičnost ještě více srazila, připravíme si druhou přílohu, tentokrát sladkého ražení. Banány si oloupeme, vymačkáme je do misky, kde je rozmělníme na kaši. Přidáme do nich vaječný likér a nastrouhanou hořkou čokoládu. Důkladně rozmícháme a dáme k masu a salátu.
Vhodná příloha: saláty, ovoce