Ingredience: 300 g kuřecích křídel, olivový olej, sůl, kuličky černého pepře, kuličky barevného pepře, dijonská hořčice, chilli omáčka, provensálské koření, vodka, bílý jogurt, kari koření, mletá sladká paprika, mletý pepř
Postup: Tento recept ocení hlavně ti, kteří mají bez urážky, slangovým výrazem hubu z plechu – to znamená, že snesou hodně pálivé a ani v nejmenším jim to nevadí. Takže se na to tedy můžeme podívat. Kuřecí křídla si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Občas ještě bývají vidět některá drobná pírka, která se nepodařilo vytrhat. Pokud na něco takového člověk přijde, může se pokusit je ještě vyškubnout, ale není to zrovna lehké. Připravíme si marinádu. Smícháme olivový olej, sůl, kuličky černého pepře, kuličky barevného pepře, dijonskou hořčici, chilli omáčku, provensálské koření a vodku. Do této směsi ponoříme křídla a necháme je marinovat 72 hodin – tři dny. Po uplynutí této lhůty maso vyndáme a vkládáme na rozpálený gril, kde ho grilujeme zprudka. Hotové kuřecí křídla si vytáhneme na talíř a připravíme si přílohu. K tomuto pikantnímu masu si nachystáme studenou omáčku, také nebude zrovna jemná, i když zase ne přímo ostrá. Smícháme bílý jogurt, kari koření, mletou sladkou papriku, osolíme a opepříme. Důkladně promícháme a můžeme přidat k masu. Kdo nemá rád příliš ostré, měl by se takto připraveným kuřecím křídlům raději vyhnout.
Vhodná příloha: studené omáčky