Špíz z kuřecího masa s chutí limetek, babány a žlutým melounem

Špíz z kuřecího masa s chutí limetek, babány a žlutým melounem

Špíz z kuřecího masa s chutí limetek, babány a žlutým melounem
Špíz z kuřecího masa s chutí limetek, babány a žlutým melounem

Ingredience: 600g kuřecích prsních řízků, 2 banány, žlutý meloun, 10 lístků bazalky, 2 limetky, sůl, pepř, olivový olej

 

Postup: Kuřecí prsa si omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Ideální velikost kostek masa je 3x3cm. Na prkénku si nasekáme lístky bazalky, přidáme nastrouhanou kůru z limetky, zakápneme limetkovou šťávou a promícháme. Touto směsí zalijeme maso, osolíme, opepříme, přidáme špetku olivového oleje a necháme 4 hodiny uležet v chladu. Mezitím si oloupaný banán nakrájíme na kolečka stejné velikosti, jako kuřecí maso. 6lutý meloun oloupeme a také nakrájíme na kostky.Vše pak postupně napichujeme na namočenou špejli. Vždy mezi dva kousky masa bude jeden druh ovoce. Vložíme na rozpálený gril a grilujeme 10 minut. Potíráme pouze čistým olivovým olejem.

 

Vhodná příloha: celozrnné pečivo

Related Posts