Ingredience: 300 g hovězího masa – květová špička, olivový olej, sůl, mletá pálivá paprika, citrón, kari koření, chilli koření, jablková povidla, vaječný likér, vodka, rybízová marmeláda, bílý jogurt, vejce, cukr, ocet, ledový salát, tvrdý sýr
Postup: Tento recept, respektive z tohoto masa jsme tu ještě neměli. Květová špička je hovězí maso, konkrétně ze zadního, a to ta nejkvalitnější část. Dnešní recept bude tak trochu pálivý, protože jde o hovězí, a tak se to hodí. Takže hned začneme s jeho přípravou. Hovězí maso si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nachystáme napůl ostrou a napůl sladkou marinádu. Smícháme olivový olej, sůl, mletou pálivou papriku, citrónovou šťávu, kari koření, chilli koření, jablková povidla, vaječný likér, vodku a rybízovou marmeládu. V této směsi necháme maso ponořené přes noc. Další den si rozpálíme gril a maso na něj vkládáme, přičemž ho grilujeme zprudka. Hotové si vytáhneme na talíře a můžeme si připravit doplněk v podobě snadného salátu. Vezmeme si misku, do které dáme jogurt, přidáme natvrdo uvařená a nakrájená vajíčka a rozšleháme tuto směs. Přidáme sůl, cukr, citrónovou šťávu, ocet a vše znovu spolu promícháme. Nyní si natrháme ledový salát na menší kusy, samozřejmě ho ještě předtím omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme, dáme natrhaný do jiné misky. Namíchanou směs z první misky přidáme k salátu a na závěr ještě posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem.
Vhodná příloha: saláty