Ingredience: 800g hovězího jazyka, hrst oregana, 6 stroužků česneku, olej, sůl, pepř, 2 šalotky, hrst petrželové nati
Postup: Syrový hovězí jazyk je nejprve zapotřebí na povrchu zbavit blány a odstranit žilky ze spodní části. Pak jazyk nakrájíme na tenké plátky 1-1,5 cm. Na všech plátcích provedeme jemné zářezy, jen do 0,5 cm hloubky. Stroužky česneku oloupeme a utřeme se solí a dáme do misky, kam přidáme také najemno nakrájené šalotky, nasekané oregano a petrželovou nať. Vše zakápneme olejem a důkladně promícháme. Plátky hovězího jazyka z obou stran osolíme a opepříme a vložíme do misky s koriandrem, petrželovou natí, česnekem a šalotkami. Opět důkladně promícháme, v případě potřeby ještě zakápneme olejem a necháme 24 hodin uležet v chladu. Druhý den jazyk vložíme na rozpálený gril a grilujeme 3 minuty z každé strany.
Vhodná příloha: šťouchané brambory