Ingredience: 300 g hovězího masa, sůl, olivový olej, pepř, med, chilli koření, plnotučná hořčice, hlávkový salát, citrónová šťáva, rajčata
Postup: Tenhle recept patří mezi ty jednoduché. Hovězí maso si omyjeme a osušíme. Připravíme si marinádu smícháním těchto surovin – olivový olej, sůl, pepř, plnotučná hořčice, med a chilli koření. Maso do ní vložíme a necháme marinovat přes celou noc. Druhý den si rozpálíme gril a grilujeme zprudka po obou stranách. Hotové maso si vyndáme a naložíme na talíře. Jako doplněk si připravíme ke grilovanému masu zeleninový salát. Do misky si natrháme listy hlávkového salátu. Rozřízneme si citrón na poloviny a vymačkáme z něj šťávu přímo na salát. Můžeme promíchat. Salát si naložíme k masu a přidáme ještě rajčata nakrájená na půlky. Kdo chce, může i rajčata pokapat šťávou z citrónu. Komu by se to zdálo málo, může si přidat ještě další druhy zeleniny na ozdobu. Záleží na vlastním výběru a posouzení. Jak je patrné, není to těžký recept, jen je třeba si ujasnit, jestli chceme mít víc sladkou nebo pálivou marinádu a podle toho se zařídit.
Vhodná příloha: zeleninový dip, salát z červené řepy