Ingredience: 800g hovězí svíčkové, 200ml archivního červeného vína, 100g fazolových lusku, 6 menších žampionů, 1 červená paprika, 12 tyčinek zeleného chřestu, sůl, pepř, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 40g másla
Postup: Hovězí svíčkovou si nakrájíme na 4 stejně velké bifteky. Bifteky rozložíme na prkénko a několika údery hřbetem pěsti maso naklepeme. Poté z obou stran osolíme, opepříme a zalijeme červeným vínem. Necháme uležet alespoň přes noc v chladu. Druhý den na rozpáleném grilu necháme v grilovací pánvi rozpustit máslo, na kterém orestujeme najemno nakrájenou cibulku a plátky česneku. Necháme zesklovatět a pak přidáme i plátky žampionů, fazolky a nudličky papriky. V osolené vodě uvaříme oloupaný chřest. Pak vložíme na gril i plátky svíčkové, které osušíme. Maso grilujeme 5 minut z každé strany. 2 minuty přes sundáním masa z grilu nalijeme do směsi v pánvi víno z marinády a necháme provářet. Servírujeme nejprve zeleninovou směs na víně, překrytou plátkem masa a na něm 3 tyčinky chřestu.
Vhodná příloha: pečivo
Zdroj : bifteky.cz