Ingredience: 800g hovězího roštěnce, sůl, pepř, olej
Na bylinkové máslo: 100g másla, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, pažitka, sladkolistá petržel, pár lístků bazalky, snítka rozmarýnu, 1 pálivá chilli paprička
Postup: Hovězí roštěnec zbavíme povrchových blan a opláchneme pod tekoucí vodou. Pak maso nakrájíme na 4 stejné plátky, které naklepeme pouze pěstí. Maso osolíme a opepříme z obou stran, vložíme do misky, zakápneme olejem a necháme přes noc uležet. Do povoleného másla přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř a nasekané bylinky. Nakonec přidáme ještě nasekanou chilli papričku a vše řádně promícháme. Máslo vložíme do potravinářské folie, zabalíme do ruličky a necháme ztuhnout v lednici. Maso vložíme na rozpálený gril, kde z každé strany grilujeme 6-8 minut. Po takové době bude steak propečen na medium-rare. Plátek masa pak vložíme na talíř a na něj položíme ještě kousek ostrého bylinkového másla, které necháme jemně povolit a můžeme servírovat.
A jak správně propéct steak ? Koukněte na web o biftecích a steacích
Vhodná příloha: pečené brambory v alobalu
foto © Maksim Shebeko – Fotolia.com