Grilovaná jehněčí kýta špikovaná slaninou a česnekem v alobalu

LammbratenIngredience: 800g jehněčí kýty, 100g slaniny vcelku, 15 stroužků česneku, sůl, pepř, 2 snítky rozmarýnu, 2 mrkve, 1 červená cibule, olej

 

Postup:Jehněčí kýtu vcelku zbavíme povrchových blan a řádně omyjeme. Pomocí tenkého špikovacího nože si maso prošpikujeme plátky slaniny a deseti stroužky česneku. Zbylý česnek nakrájíme na plátky. Maso si vložíme do připraveného alobalu, přidáme rozmarýn, potřeme solí, opepříme. Do alobalu ještě přidáme nakrájenou mrkev a cibuli, aby maso dostalo jejich chuť při grilování a zakápneme olejem. Pak vše pečlivě zabalíme do alobalu a vložíme na gril. Maso grilujeme na roštu v alobalu jednu hodinu. Poté maso vyjmeme z alobalu a grilujeme ještě 20 minut pouze na roštu. Před podáváním maso nakrájíme na plátky a ozdobíme cibulí a mrkví.

© HLPhoto – Fotolia.com

Vhodná příloha: grilované brambory

Related Posts