Zeleninových špízy s žampiony potírané česnekovým máslem

vegetables skewerIngredience: cherry rajčátka, salátová okurka, zelené, červené a žluté papriky, mrkve, žampiony, cuketa, celer, 150g másla, sůl, pepř, 6 stroužků česneku

 

Postup: Do misky si necháme povolit připravené množství másla. Stroužky česneku prolisujeme, utřeme se solí a přidáme k máslu. Ještě trochu opepříme, zamícháme a necháme ustát. Připravenou zeleninu si nakrájíme na stejně velké kousky. Cherry rajčátka necháme vcelku. Žampiony nakrájíme na poloviny plátků. Jednotlivé kusy zeleniny a žampionů střídavě napichujeme na špejle. Každý špíz můžeme libovolně kombinovat. Nemusí být všechny stejné. Poté špízy vložíme na gril, kde necháme grilovat 10 minut. Při grilování potíráme česnekovým máslem. Špízy dostanou výraznější chuť a zkřehnou. Špízy připravíme na prkénko a necháme každého hosta, aby si vybral, podobně připravujeme i grilované špízy z vepřového.

© M.studio – Fotolia.com

Jedná se o vhodnou přílohu ke steakům

 

Related Posts