Grilované jehněčí s hranolky a speciální oblohou

Grilované jehněčí s hranolky a speciální oblohou

Grilované jehněčí s hranolky a speciální oblohou
Grilované jehněčí s hranolky a speciální oblohou

Ingredience: 300 g jehněčího masa, slunečnicový olej, sůl, česnek, kari koření, mletý kmín, grilovací koření, kuličky barevného pepře, brambory, šalotka, červená paprika, limetka, sterilované okurky, sterilované zelí

Postup: Jehněčí maso se netěší v našich končinách zrovna nějak extra velké oblíbenosti, a to už jen proto, že má speciální mléčné aroma, kterého se docela dost obtížně zbavuje. Nicméně dnes si nachystáme recept z tohoto masa. Jehněčí maso si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Připravíme si marinádu – slunečnicový olej, sůl, utřený česnek, kari koření, mletý kmín, grilovací koření a kuličky barevného pepře. V této směsi necháme jehněčí maso přes noc. Další den si rozpálíme gril a maso vytažené z marinády na něj vkládáme, přičemž ho grilujeme zprudka ze všech stran. Hotové si vyndáme na talíř a uděláme si hranolky. Brambory si oloupeme, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nakrájíme si je na hranolky a vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme doměkka. Hotové si vyndáme na talíř k masu a solíme až nyní. A ještě si nachystáme speciální oblohu. Tu si každý může udělat z čehokoliv, tohle zde bude jen takový nástřel. Šalotku si oloupeme, červené papriky si rozkrojíme. vyndáme semínka a spolu s limetkami si všechno omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Šalotku si nakrájíme klasicky, když chceme krájet nadrobno, ale v tomto případě to bude na plátky. Papriky nakrájíme na větší kousky, sterilovanou okurku na kolečka a limetku na poloviny. To vše si naaranžujeme na talíř. To ale není všechno. Ještě si vezmeme sterilované zelí, které si necháme okapat a přidáme na talíř.

Vhodná příloha: zelenina

Related Posts