Grilované jehněčí se zeleninou

Grilované jehněčí se zeleninou

Grilované jehněčí se zeleninou
Grilované jehněčí se zeleninou

Ingredience: 300 g jehněčího, 300 g zeleniny – baklažán nebo cuketa, sůl, pepř, olivový olej, citrónová šťáva, dijonská hořčice, česnek, sušený zázvor, bylinky, sterilovaná kukuřice, sterilovaná červená paprika, med

 

Postup: Jehněčí maso není zrovna dvakrát populární v naší republice. Není se čemu divit. Odjakživa se totiž tady vychovává na vepřovém, drůbežím, potažmo hovězím. Jehněčí maso má navíc takovou specifickou mléčnou chuť, které se těžko zbavuje. Jehněčí maso si tedy omyjeme, osušíme a podle potřeby ho zbavíme blan. Nyní si připravíme marinádu. Jelikož se jedná o tzv. divočinu, tak tomu musí odpovídat i suroviny na marinování. Smícháme olivový olej, sůl, pepř, citrónovou šťávu, dijonskou hořčici, česnek a zázvor. Do této marinády maso vložíme a necháme v ní celkově pět hodin. Po uplynutí této doby vyjmeme, rozpálíme si gril a maso grilujeme po všech stranách. Hotové si dáme na talíř a ozdobíme bylinkou dle vlastního výběru. Nyní k zelenině. V tomto případě tu máme baklažán. Ten si omyjeme, osušíme a podélně rozřízneme. Pokud nemáme nebo nechceme baklažán, vyměníme za cuketu, tu však nakrájíme na kolečka, jinak je všechen další postup stejný. Baklažán nebo cuketu osolíme a potřeme důkladně olivovým olejem. Dáme zprudka ugrilovat. Hotový přemístíme k masu. Ještě si připravíme takovou zeleninovou omáčku. Smícháme kukuřici, červenou papriku, petrželku a med. Touto omáčkou polijeme připravené maso i zeleninu.

 

Vhodná příloha: rýže, špenát

Related Posts