Jehněčí na pepři a rozmarýnu

Jehněčí na pepři a rozmarýnu

Jehněčí na pepři a rozmarýnu
Jehněčí na pepři a rozmarýnu

Ingredience: 300 g jehněčího masa, slunečnicový olej, sůl, mletý černý pepř, mletý barevný pepř, sušený rozmarýn, černé pivo, čokoláda na vaření, mléko, větvička rozmarýnu, rajčata, toastový chleba, česnek, majonéza, listový salát

 

 

Postup: Jehněčí maso je považováno za divočinu a málokdo ho vezme do úst, nicméně proč to nezkusit s tímto receptem. Maso si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nachystáme si poměrně hutnou marinádu. Smícháme v misce slunečnicový olej, sůl, mletý černý pepř, mletý barevný pepř, rozmarýn, černé pivo a pozor – čokoládová poleva. Tu si uděláme jednoduchým způsobem. Necháme si ohřát mléko, ale nevaříme. Do misky si nalámeme čokoládu na vaření a tu zalijeme ohřátým mlékem a počkáme, až se čokoláda rozpustí. V této směsi necháme jehněčí maso přes noc. Další den si rozpálíme gril, maso vyndáme z marinády a vkládáme na gril, kde grilujeme zprudka. Hotové si vyndáme na talíře a ozdobíme větvičkou rozmarýnu a rajčaty, omytými pod tekoucí vodou, osušenými a nakrájenými na poloviny. Nachystáme si ještě pečivo. Toastový chleba si potřeme česnekem, pokapeme olejem a necháme ogrilovat z obou stran. Namažeme majonézou a posypeme listovým salátem, který omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a natrháme na menší kousky, případně můžeme i nakrájet. Kdo chce, může si majonézu i vyrobit sám.

 

 

Vhodná příloha: pečivo, zelenina

Related Posts