Jehněčí plec na česneku špikovaná jablky

LammbratenIngredience: 1 jehněčí plec vcelku, 5 jablek, 6 stroužků česneku, snítka rozmarýnu, sůl, celý barevný pepř, olej

 

Postup: Nejprve si jehněčí plec řádně odblaníme a očistíme. Očištěnou plec si propícháme špikovacím nožem. Do vzniklých otvorů vkládáme proužky z jednoho jablka. Proužky jablek by měly být nakrájeny do velikosti hranolek. Česnek si oloupeme, stroužky nasekáme najemno. Poté česnek utřeme se solí a potřeme celou plec. Nakonec ještě přidáme celý pepř a rozmarýn. Celé maso zakápneme olejem a necháme uležet přes noc v chladu. Druhý den maso napíchneme na rožeň, zabalíme do alobalu a vložíme na gril nebo nad oheň. Necháme nad mírným ohněm otáčet 70 minut. Pak maso rozbalíme a necháme ještě 20 minut nad ohněm bez alobalu. Mezitím si zbývající jablka zbavíme jádra a rozkrojíme na poloviny. Pak je vložíme na gril a necháme opéct 4 minuty z obou stran. Servírujeme 2 plátky masa s dvěma půlkami jablka.

© HLPhoto – Fotolia.com

Vhodná příloha: restované nebo grilované brambory

 

Related Posts