Ingredience: 300 g jehněčího masa, olivový olej, sůl, mletý pepř, česnek, zázvor, kokosové mléko, rýžový ocet, koriandr, zelenina a bylinky na ozdobu masa, cukrový meloun, citrón, voda, cukr, čerstvá máta
Postup: Dosti zvláštní styl. Není úplně běžné dělat jehněčí maso a už vůbec ne jako špíz. Tentokrát se však na tento způsob podíváme. Nikdo se nemusí bát, není to zase až tak složité. Začneme jako vždycky. Jehněčí maso si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Připravíme si marinádu smícháním těchto surovin – olivový olej, sůl, mletý pepř, prolisovaný česnek, zázvor, kokosové mléko, rýžový ocet a koriandr. V této směsi necháme jehněčí přes noc. Další den si maso vytáhneme z marinády a dáme ho na špejle nebo jehly. Takto nachystané vkládáme na rozpálený gril, kde grilujeme velmi zprudka. Hotové maso si vyndáme na talíře, můžeme ozdobit zeleninou či nějakou bylinkou a připravíme si přílohu. Budou to kuličky z melounu. Omytý meloun si rozpůlíme a odstraníme semínka. Lžičkou se pokusíme vykrajovat kuličky. Nyní si nachystáme zálivku. Smícháme citrónovou šťávu a kůru, vodu, cukr a dužninu z melounu, ta může být i rozmixovaná. Melounové kuličky se přelijí touto zálivkou a ozdobí čerstvou mátou a kolečky citrónu. Tento melounový salát se podává k už připravenému jehněčímu.
Vhodná příloha: saláty