Ingredience: 300 g jehněčího masa, slunečnicový olej, sůl, papája, ananas, kaki, liči, kiwi, větvička rozmarýnu, tvaroh, zakysaná smetana, třtinový cukr, mletá skořice, koňak, citrón, rajčata, mozzarella, petrželka, mletý pepř
Postup: Tohle bude recept, kde budou suroviny v marinádě dosti exotické a ani příloha nebude výjimkou. Exotickými chutěmi se dokonce přebije i mléčné aroma, které tento druh masa má. Jehněčí maso si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Smícháme si exotickou marinádu – papája, ananas, kaki, liči a kiwi. V této směsi tropického ovoce necháme maso tři dny – 72 hodin. Po uplynutí této lhůty si maso vyndáme z marinády, osolíme, potřeme slunečnicovým olejem a vkládáme na rozpálený gril, kde grilujeme zprudka. Hotové jehněčí steaky si vyndáme na talíř a ozdobíme větvičkou rozmarýnu. Nachystáme si přílohu. Bude to omáčka. Smícháme si tvaroh, zakysanou smetanu, třtinový cukr, mletou skořici, koňak a citrónovou šťávu. Důkladně promícháme a přidáme k jehněčím steakům. Aby se ta sladkost srazila, připravíme si ještě salát. Rajčata si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nakrájíme je na kolečka, dáme do misky, přidáme mozarellu, najemno nasekanou petrželku, osolíme a opepříme, důkladně promícháme a podáváme k už připravenému. Kdo by chtěl, nemusí dávat mozarellu jako plátky, ale klidně překrájet nebo natrhat, záleží na každém, jak chce.
Vhodná příloha: omáčky, saláty