Ingredience: 300 g jehněčích žeber, slunečnicový olej, sůl, chilli omáčka, mletá pálivá paprika, chilli koření, česnek, rajský protlak, rajčatová šťáva, mrkvová šťáva, hlávkový salát, rajčata, cibule, petrželka, máslo, vejce, smetana ke šlehání 33 %, mletý pepř, tvrdý sýr
Postup: V tomto receptu se nebude marinovat, nýbrž potírat, a to dosti pikantní omáčkou. Jako první si maso opět omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Připravíme si do misky pikantní omáčku. Smícháme si chilli omáčku, mletou pálivou papriku, chilli koření, sůl, utřený česnek, rajský protlak, rajčatovou a mrkvovou šťávu. Tuto směs si důkladně rozmícháme a necháme hodinu odležet. Do masa si vetřeme olej a dáme ho na rozpálený gril. Začínáme grilovat velmi zlehka a během tohoto procesu potíráme připravenou pikantní směsí. To děláme ze všech stran tak dlouho, dokud nebude maso hotové. Když se tak stane, vyndáme si ho na talíř a nachystáme přílohu. Aby se trochu srazily tyto ostré chutě, bude se jednat o zeleninu. Hlávkový salát, rajčata, oloupanou cibuli a petrželku si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Pekáč si vymažeme máslem a vložíme do něj natrhaný hlávkový salát. Na něj dáme rajčata nakrájená na menší kousky a cibuli na plátky. V misce si rozšleháme vejce, smetanu ke šlehání, nasekanou zelenou petrželku, sůl, mletý pepř a směsí zalijeme zeleninu v pekáči. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut. Zhruba čtvrt hodiny před dopečením ještě posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem a dopečeme.
Vhodná příloha: zelenina