Ingredience: 300 g jehněčího masa, slunečnicový olej, sůl, rajský protlak, chilli koření, citrón, kadeřavá petrželka, toastový chleba, máslo, cukr krystal, jablko, skořicový cukr, rozinky
Postup: Jehněčí maso v tomto receptu bude mít takový ostřejší nádech. Maso si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nachystáme si marinádu – slunečnicový olej, sůl, rajský protlak, chilli koření, citrónová šťáva a kůra. V této směsi necháme jehněčí maso přes noc. Další den si rozpálíme gril a jehněčí vytažené z marinády na něj vkládáme, přičemž grilujeme zprudka. Hotové si dáme na talíř a posypeme natrhanou petrželkou, pokud možno kadeřavou. K tomu si nakrájíme citrón na plátky, které obalíme ve zbylé marinádě a dáme zlehka ogrilovat. Plátky posléze přidáme jako ozdobu k masu. A nyní k příloze. Vezmeme si toastový chleba, který si obalíme v rozpuštěném másle s cukrem. Dáme zlehka ogrilovat a hned vytáhneme. Jablko si omyjeme pod tekoucí vodou, oloupeme, nakrájíme na plátky, též obalíme ve směsi másla s cukrem a i je dáme zlehka grilovat. Takto připravené klademe na toastový chléb, posypeme skořicovým cukrem a ještě na ně na závěr rozsypeme rozinky. A příloha je hotová. I když je to na sladký způsob, tak to vůbec nevadí, protože jehněčí maso je ostřejšího rázu, takže se to tím trochu srazí.
Vhodná příloha: pečivo