6 porcí
2 malá kuřata (á 800 g), 125 g másla, 1 ½ lžičky sladké papriky, 1 červená paprika
Marináda: 10 lžic oleje, 4 lžíce citrónové šťávy, 2 lžičky hořčice, 1 lžička soli, ¼ lžičky pepře
Kuřata rozčtvrtíme, jednotlivé porce omyjeme pod tekoucí chladnou vodou a důkladně osušíme. Do oleje postupně zamícháme sůl, pepř, citrónovou šťávu a hořčicí. Touto zálivkou přelijeme kuřecí maso a necháme je pod pokličkou marinovat asi 2 hodiny. Během marinování jednotlivé porce občas otočíme a přelijeme marinádou.
Máslo pomalu rozpustíme v teplé vodní lázni a smícháme je s umletou sladkou paprikou. Červenou papriku rozpůlíme, obě půlky očistíme, omyjeme ve studené vodě a nakrájíme na velmi malé kostičky, které zamícháme do teplého másla.
Jednotlivé kuřecí čtvrtky vyjmeme z marinády a osušíme je utěrkou. Grilujeme je nad dřevěným uhlím nebo v elektrickém grilu za stálého otáčení asi 20 – 30 minut. Maso občas znovu potřeme zbylou marinádou. Grilované kuřecí maso podáváme pokapané paprikovaným máslem.
Příloha: bílá veka, míchaný salát.
Doba přípravy: 3 hod.