Ingredience:
1 plechovka rozpůlených meruněk
2 lžíce oleje
4 cibule nakrájené na jemno
2 lžíce mouky
4 lžičky kari
1/2 hrnku ústřicové šťávy
1/2 hrnku vodu
1/3 hrnku nízkotučné smetany
3 lžíce orestovaných nadrcených kešu oříšků
1/4 lžíce soli
1/4 lžíce čerstvě namletého pepře
12 plátků slaniny, přeřízlé napůl
24 vyloupaných ústřic
Detaily receptu:
Na omáčku, sceďte meruňky, šťávu si nechte. Meruňky nakrájejte na drobné kostky. Zahřejte olej na pánvi, přidejte cibuli a zprudka 2 minuty restujte. Přidejte mouku a kari a povařte 2 minuty. Nalijte meruňkovou šťávu, ústřicovou šťávu, vodu a smetanu. Povařte 18 minut. Přidejte meruňky a oříšky kešu a povařte další 2 až 3 minuty. Dejte pryč z plamene a směs osolte a opepřete.
Na pánvi částečně povařte slaninu 2 minuty a pak nechte úplně vychladnout. Každou ústřici zabalte do plátku slaniny. Zabalené ústřice napíchejte na špízy. Ve vajíčku dělejte ústřice na 150°C 6 až 8 minut a po půlce tohoto času je otočte. Kebab servírujte s omáčkou.