Ingredience: 20 menších krevet, 2 hrsti dlouholisté petržele, 1 hrst, pažitky, 6 lístků bazalky, sůl, bílý pepř, 4 stroužky česneku, olivový olej, 1 jarní cibulka, máslo, ½ citronu
Postup: Krevety očistíme, opláchneme a vložíme do misky. Na pánvi si necháme rozpustit kousek másla, na kterém zpěníme najemno nakrájenou cibulku a prolisovaný česnek. Restujeme asi 1,5 minuty a necháme vychladnout. Mezitím si nadrobno nasekáme petrželku, společně s pažitkou a bazalkou a přidáme k cibulce a česneku. Do misky vložíme očištěné krevety a přidáme smíchanou cibulku s bylinkami. Vše důkladně promícháme, zakápneme olivovým olejem, citrónovou šťávou a necháme uležet minimálně 3 hodiny. Pak krevety napichujeme na namočené špejle nebo na grilovací jehly po pěti kusech a vkládáme na rozpálený gril. Grilujeme 3 minuty z každé strany. Před podáváním můžeme ještě špízy zakápnout šťávou z citrónu.
Vhodná příloha: bramborová kaše
Foto © Paul Binet – Fotolia.com