Ingredience:
4 lžíce neslaného másla
4 lžíce nakrájené cibule
1 stroužek česneku nakrájený
4 snítky tymiánu
4 snítky rozmarýnu
1 1/2 hrnku čerstvé citronové šťávy
1/2 hrnku vody
2 kg slávek
1 hrnek nasekaných lístků petržele
2 lžíce nastrouhané citronové kůry
Detaily receptu:
Vajíčko rozpalte na 150°C a připravte na nepřímé grilování.
V rendlíku (dutch oven) rozpusťte máslo, přidejte cibuli a česnek, smažte, dokud se cibule a česnek nespojí, to trvá asi 6 až 8 minut. Přidejte tymián, rozmarýn, citronovou šťávu a vodu. Směs lehce povařte.
Do rendlíku přidejte slávky a zaklapněte víko. Každých pár minut lehce poklepejte slávky vidličkou, dokud se neotevřou. Pokud se některá slávka neotevře, vyhoďte ji. Použijte kleště, abyste slávky přemístili do servírovací mísy. Slávky posypte petrželí a přikryjte misku čistou utěrkou.
Snítky tymiánu a rozmarýnu odstraňte z rendlíku a zbylou směs prohřejte a přidejte citronovou kůru a zbytek petržele. Povařenou směsí polijte slávky a za 4 až 6 minut je můžete servírovat. Jako přílohu doporučujeme pečivo nebo rýži.