Vepřový plátek „Cikánský baron“

600 g mletého vepřového masa, ½ šálku strouhanky, 1 vejce, ¼ lžičky soli, špetka sušené cibule, špetka pepře, špetka sušeného česneku, 2 lžíce oleje

Maso zpracujeme na vláčné těsto po přidání strouhanky, vejce a solí. Sušenou cibuli, pepř a sušený česnek pak smísíme s olejem. Navlhčenými dlaněmi vyformujeme z masového těsta několik menších plátků, které z jedné strany potřeme okořeněným olejem. Naolejovanou stranou dolů pokládáme pak plátky na rošt grilu s dřevěným uhlím. Do elektrického grilu vkládáme polotovary naopak naolejovanou stranou nahoru. V obou případech grilujeme pouze 5 minut. Plátky obrátíme, mírně shora potřeme olejem a grilujeme ještě dalších 5 minut.

Příloha: brambory pečené v popelu, sterilovaná červená řepa.

Doba přípravy: 20 minut.

Related Posts