250 g míchaného mletého masa, 125 g mletého masa z bifteku, 2 vejce, 4 plné lžíce strouhanky, kůra a šťáva z ½ citrónu, 2 lžičky práškového kari, špetka soli, špetka pepře, ½ zázvorového oříšku
Maso smísíme s vejci, strouhankou, nastrouhanou citrónovou kůrou, citrónovou šťávou, kari, solí a pepřem na jemné těsto. Zázvor rozdrtíme na velmi jemný prášek a zapracujeme jej do masové hmoty. Namočenými prsty vytvarujeme masové kuličky velikosti pingpongového míčku. Jednotlivé kuličky smočíme v připraveném oleji. Naolejované maso grilujeme ze všech stran asi 10 minut za stálého obracení v nepříliš silném žáru elektrického nebo uhelného grilu.
Příloha: kousky mandarinek nebo ananasu, bílý chléb (veka), hotové kořeněné omáčky podle chuti.
Doba přípravy: 30 min.