Ingredience: 4 bulky, 700g vepřových jater, 100g strouhanky, 2 vejce, sůl, pepř, 1 lžička majoránky, 4 stroužky česneku, 2 šalotky, 160g sýru niva, 8 plátků sýru Chedar, 8 plátků kadeřavého salátu, 4 lžíce majonézy, 2 rajčata, 1 salátová okurka, 4 lžíce kečupu
Postup: Játra si nameleme najemno a přidáme k nim najemno nakrájené šalotky a utřený česnek se solí. Ochutíme špetkou soli, pepřem a také majoránkou. Vše důkladně promícháme, Celou směs necháme uležet 3 hodiny v chladu, pak přidáme vejce a strouhanku. Vejce na spojení, strouhanku na zahuštění. Ze směsi jater vytvoříme 4 stejně velké placky, které potřeme špetkou oleje a vkládáme na rozpálený gril. Z obou stran grilujeme 4 minuty. Na 1 minutu si na gril dáme také opéct rozpůlenou bulku. Ve volných chvílích si opláchneme salát a rajčata s okurkou nakrájíme na plátky. Na spodní bulku dáme majonézu a pravidelně drobíme část sýru niva. Pak přiklopíme listem salátu, přidáme plátek sýra Chedar, játrový karbanátek, opět sýr, plátky rajčete a okurky a salát. Vrchní bulku potřeme kečupem a přiklopíme na hamburger.