800 g telecích jater, 1 lžíce másla, ½ lžičky soli, ½ lžičky mateřídoušky, ½ lžičky tymiánu, 200 g prorostlé slaniny, 1 lžíce oleje.
Játra zbavíme všech blan a rozkrájíme je podélně na 4 tenké plátky. Játra důkladně omyjeme chladnou vodou a osušíme. Máslo rozpustíme v malém hrnečku a nakapeme je na játrové plátky. Smícháme nasucho všechno koření a rovnoměrně jím posypeme jednotlivé plátky. Játrové plátky pak stočíme, obalíme 1 – 2 plátky slaniny a závitky ovážeme silnější nití. Hotové polotovary potřeme olejem. Grilujeme ve středním žáru na grilu s dřevěným uhlím nebo v elektrickém grilu za stálého otáčení a opakovaném potírání olejem asi 8 minut.
Příloha: kořeněný rajčatový salát, brambory pečené v popelu.
Doba přípravy: 35 minut.