Játrové závitky

800 g telecích jater, 1 lžíce másla, ½ lžičky soli, ½ lžičky mateřídoušky, ½ lžičky tymiánu, 200 g prorostlé slaniny, 1 lžíce oleje.

Játra zbavíme všech blan a rozkrájíme je podélně na 4 tenké plátky. Játra důkladně omyjeme chladnou vodou a osušíme. Máslo rozpustíme v malém hrnečku a nakapeme je na játrové plátky. Smícháme nasucho všechno koření a rovnoměrně jím posypeme jednotlivé plátky. Játrové plátky pak stočíme, obalíme 1 – 2 plátky slaniny a závitky ovážeme silnější nití. Hotové polotovary potřeme olejem. Grilujeme ve středním žáru na grilu s dřevěným uhlím nebo v elektrickém grilu za stálého otáčení a opakovaném potírání olejem asi 8 minut.

Příloha: kořeněný rajčatový salát, brambory pečené v popelu.

Doba přípravy: 35 minut.

Related Posts

Ostré játrové špízy

Ostré játrové špízy

[caption id="attachment_4864" align="alignright" width="300"] Ostré játrové špízy[/caption] Ingredience: 300 g vepřových jater, olivový olej, sůl, mletý černý pepř, mletý barevný
Vepřová játra v koňaku a wasabi pyré

Vepřová játra v koňaku a wasabi pyré

[caption id="attachment_3845" align="alignright" width="300"] Vepřová játra v koňaku a wasabi pyré[/caption] Ingredience: 700g vepřových jater, 100g brusinek, špetka jalovce, snítka
Vepřová játra na majoránce s glazurovanou cibulkou a jablkem

Vepřová játra na majoránce s glazurovanou cibulkou a jablkem

[caption id="attachment_3772" align="alignright" width="299"] Vepřová játra na majoránce s glazurovanou cibulkou a jablkem[/caption] Ingredience: 600g vepřových jater, 2 jablka, 4