Vepřová játra na majoránce s glazurovanou cibulkou a jablkem

Vepřová játra na majoránce s glazurovanou cibulkou a jablkem

Vepřová játra na majoránce s glazurovanou cibulkou a jablkem
Vepřová játra na majoránce s glazurovanou cibulkou a jablkem

Ingredience: 600g vepřových jater, 2 jablka, 4 snítky čerstvé majoránky, 4 cibule, sůl, pepř, olej, 50 g másla, 50 ml brandy

 

Postup: Vepřová játra důkladně opláchneme, odblaníme a nakrájíme na 1cm silné plátky. Plátky jater z obou stran opepříme, vložíme do misky, přidáme lístky z čerstvé majoránky, zakápneme olejem a necháme přes noc uležet v chladu. Druhý den si oloupeme jablka a vykrojíme z nich střed. Každé jablko nakrájíme na 8 plátků s dírou uprostřed. Cibule si nakrájíme na půlkolečka. Z mísy vyndáme játra a vložíme je na gril. Grilujeme 4-5 minut z každé strany, aby nebyly vysušené. Ve stejnou chvíli na gril vložíme pánev, na které orestujeme na másle cibulku a plátky jablek. Zalijeme brandy, promícháme a necháme alkohol vypařit. Než začneme servírovat nesmíme zapomenout grilovaná játra osolit. Podobně se připravují i vepřová játra jako minutka,  zde ani nepotřebujeme gril.

 

Vhodná příloha: grilované brambory v alobalu

Related Posts

Ostré játrové špízy

Ostré játrové špízy

[caption id="attachment_4864" align="alignright" width="300"] Ostré játrové špízy[/caption] Ingredience: 300 g vepřových jater, olivový olej, sůl, mletý černý pepř, mletý barevný
Vepřová játra v koňaku a wasabi pyré

Vepřová játra v koňaku a wasabi pyré

[caption id="attachment_3845" align="alignright" width="300"] Vepřová játra v koňaku a wasabi pyré[/caption] Ingredience: 700g vepřových jater, 100g brusinek, špetka jalovce, snítka
Grilovaná vepřová játra s brusinkovým přelivem

Grilovaná vepřová játra s brusinkovým přelivem

[caption id="attachment_3327" align="alignright" width="300"] Grilovaná vepřová játra s brusinkovým přelivem[/caption] Ingredience: 800g vepřových jater, pepř, sůl, 200g kompotovaných brusinek, 50g