Špíz z vepřového bůčku na asijský způsob

Špíz z vepřového bůčku na asijský způsob

Špíz z vepřového bůčku na asijský způsob
Špíz z vepřového bůčku na asijský způsob

Ingredience: 600g vepřového bůčku bez kosti, 8 jarních cibulek, 4 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce worcesteru, 2 lžíce omáčky teriaki, 2 lžičky hořčičných semínek, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 citron, sůl, pepř

 

Postup: Vepřový bůček nejprve zbavíme kůže. Kůži nevyhazujeme, budeme ji ještě potřebovat. Pak maso nakrájíme na kostky o velikosti 3×3 cm. Ideálně, aby v každé kostce masa byla libová i tučnější část. Nakrájené maso dáme do misky, kde ho osolíme a opepříme. Ochutíme sojovou omáčkou, worcesterovou omáčku a omáčkou teriaki, zakápneme šťávou z poloviny citronu a přidáme i nastrouhanou citronovou kůru. Nakonec přidáme najemno nakrájenou cibulku s česnekem a v hmoždíři rozdrcená semínka hořčice. Vše důkladně promícháme a necháme alespoň 3 hodiny uležet v chladu. Z jarních cibulek odstraníme vrchní slupku a nakrájíme je na délku 3 cm. Na grilovací jehly pak napichujeme střídavě maso s cibulkami. Rošt rozpáleného grilu potřeme kůží z bůčku. Pak na něj můžeme vložit špízy. Špízy grilujeme 8 minut a otáčíme tak, aby se maso zapeklo ze všech stran. Jiank ale jsme v Čechách – takže pečený bůček je prostě pečený bůček 🙂 Postrach každého dietologa 🙂

 

Vhodná příloha: bramborová kaše, pečené brambory v alobalu

Related Posts