Ingredience: 300 g chlebu, olivový olej, sůl, česnek, tvrdý sýr, rajčata, pažitka, hlávkový salát, zakysaná smetana, citrón
Postup: Tento recept je spíše chuťovka, která se dá kupříkladu využít, když člověk zrovna nemá chuť na maso, případně chce k jídlu něco lehčího na žaludek. V podstatě je to velmi jednoduché. Vezmeme si chléb dle vlastního výběru – může to být klasický, celozrnný, toastový, prostě jaký kdo chce. Chléb si potřeme olejem a česnekem, osolíme a rozpálíme si gril, kde si chléb zlehka ogrilujeme po obou stranách. Sundáme a posypeme ho nastrouhaným tvrdým sýrem. Omyjeme si rajčata pod tekoucí vodou a osušíme. Nakrájíme na plátky a poklademe jimi chléb se sýrem. Na závěr posypeme jemně nasekanou pažitkou. Takto nachystané si je dáme na gril a počkáme než se sýr rozteče a zagriluje spolu s rajčaty. Hotové si vytáhneme na talíře a nachystáme si salát. Hlávkový salát si omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme, natrháme na menší kousky a obložíme jimi grilované toasty. Nyní na salát dáme pár lžiček zakysané smetany a pokapeme citrónovou šťávou. Tento recept je opravdu rychlovka, kterou zvládne opravdu každý a ani není těžký na žaludek. Člověk si to může nechat i v lednici a sníst později.
Vhodná příloha: zelenina