Ingredience: 300 g vepřových žeber, olivový olej, sůl, mletý černý pepř, mletý barevný pepř, černé pivo, chilli omáčka, chilli koření, celozrnné bagetky, česnek, máslo, bílý pepř, petrželka, zakysaná smetana, sterilovaný hrášek, sterilované okurky
Postup: Tenhle recept bude dost ostrý, takže se hodí spíše pro muže. Vepřová žebra si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Smícháme si marinádu z těchto surovin – olivový olej, sůl, mletý černý pepř, mletý barevný pepř, černé pivo, chilli omáčka a chilli koření. V této směsi necháme maso tři dny – 72 hodin. Po uplynutí této lhůty si rozpálíme gril, maso vyndáme z marinády, vkládáme na gril a grilujeme zprudka. Hotové maso si vyndáme na talíře a pokračujeme s přílohou. Potřebujeme celozrnné bagety. Ty rozkrojíme napůl. Nyní si umícháme směs z utřeného česneku, másla, bílého pepře a nasekané petrželky. Důkladně rozmícháme a touto směsí potřeme bagety. Dáme je na alobal vymazaný olejem, zabalíme a krátce grilujeme. Hotové si vyndáme, vybalíme a podáváme k masu. To však ještě není všechno. Jelikož je to tedy pikantní, tak to zjemníme omáčkou. Smícháme si zakysanou smetanu, namletý sterilovaný hrášek, namleté sterilované okurky, osolíme, důkladně promícháme a dáme na hodinu vychladit do lednice. Hotovou omáčku podáváme k už připraveným ostrým grilovaným žebírkům.
Vhodná příloha: omáčky, dresinky, dipy