Ingredience: 100g hřibů, 100g žampionů, 100g lišek, 400 g tofu, 2 vejce, 100g strouhanky, 4 stroužky česneku, 1 lžička mletého kmínu, hrstka petržele, hrst koriandru, sůl, pepř, 1 cibule
Postup: všechny druhy hub důkladně očistíme, nakrájíme na menší kusy a necháme na 7 minut spařit ve vroucí osolené vodě. Pak je dáme vychladnout. Vychladnuté houby nasekáme zcela najemno a vložíme do misky. Do misky také přidáme najemno nasekané a nadrobené tofu a smícháme společně s vejcem. Ochutíme nasekanou petrželí a koriandrem, najemno nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, mletým kmínem, solí a pepřem. Směs pak vložíme do misky a necháme přes noc uležet v lednici a necháme propojit chutě. Druhý den houbovou směs vyndáme, spojíme vejci a strouhankou a vytvarujeme karbanátky o velikosti dlaně, potřeme z obou stran olejem a vložíme na gril. Grilujeme 4-5 minut z obou stran.
Vhodná příloha: chléb, pečené brambory v ohni