Ingredience: 400g kuřecích prsou, 75g cukru, špetka mleté pálivé papriky, 1 lžička domácího grilovacího koření, 1 sušená chilli paprička, špetka kari, sůl, pepř
Postup: Kuřecí prsa nakrájíme na malé kostky. Vložíme maso do misky a pouze osolíme, zakápneme olejem a necháme 1 hodinu uležet v chladu. Do misky si mezitím smícháme množství cukru s mletou paprikou, grilovacím kořením, solí pepřem a kari. Nakonec přidáme sušenou chilli papričku rozdrcenou v hmoždíři. Celý obsah misky důkladně promícháme. Obsah misky si vysypeme na prkénko. Kuřecí maso si napícháme na špejle p třech kusech a obalíme v ostrém cukru. Pak maso vložíme na rozpálený gril a grilujeme do té doby, než cukr zkaramelizuje (cca. 3 minuty z každé strany), špejle servírujeme na jednom talíři a necháme hosty volně nabírat.
Vhodná příloha: malé rohlíčky (banketky)