Ingredience: 24 plátků anglické slaniny, 150g kuřecích prsou, domácí grilovací koření, 150g listového špenátu, 2 stroužky česneku, 50ml smetany, sůl, pepř, olej, lžičku másla, 150g kysaného zelí
Postup: Kuřecí maso si nakrájíme na větší nudličky, posypeme grilovacím kořením, osolíme, opepříme, zakápneme olejem a necháme uležet 2 hodiny. mezitím si na gril vložíme pánev. Na pánvi necháme rozpustit máslo, na kterém orestujeme plátky česneku dozlatova. Pak přidáme orestovat listový špenát, zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a necháme 10 minut dusit. Plátky slaniny si mezitím rozdělíme na třetiny. Na první třetinu plátků klademe špenát, další plníme kysaným zelím a na třetí třetinu slaniny vložíme nudličky kuřecího masa. Plátky slaniny zabalíme. Na namočené špejle napichujeme střídavě po jednom druhu slaninových rolek. Pak vložíme na gril a grilujeme 5 minut z každé strany. Servírujeme 2 špízy pro každého hosta.
© Boris Ryzhkov – Fotolia.com
Vhodná příloha: smažené hranolky