Ingredience: 400g filet z lososa, 100ml medu, 1 citrón, špetka olivového oleje, sůl, pepř
Postup: Filety z lososa ještě dodatečně očistíme od zbytků kůže a osušíme utěrkou. Poté maso nakrájíme na kostička s velikostí cca. 3 cm. Všechny kostky osolíme obou stran a necháme uležet v chladu 1 hodinu. Do misky si mezitím smícháme množství medu a jednou lžičkou hořčice, šťávou z citronu a citrónovou kůrou. Vše důkladně promícháme a necháme také uležet. Jednotlivé kousky lososa napichujeme po délce na namočené špejle. Potřeme z obou stran citrónovým medem a vkládáme na gril. Grilujeme 3 minuty z obou stran. Servírujeme na talíři i se špejlí. Podobně se připravuje i grilovaný losos
© Boris Ryzhkov – Fotolia.com
Vhodná příloha: opečený toastový chléb