Špíz z lososa v citrónovém medu

Grilled FoodIngredience: 400g filet z lososa, 100ml medu, 1 citrón, špetka olivového oleje, sůl, pepř

 

Postup: Filety z lososa ještě dodatečně očistíme od zbytků kůže a osušíme utěrkou. Poté maso nakrájíme na kostička s velikostí cca. 3 cm. Všechny kostky osolíme obou stran a necháme uležet v chladu 1 hodinu. Do misky si mezitím smícháme množství medu a jednou lžičkou hořčice, šťávou z citronu a citrónovou kůrou. Vše důkladně promícháme a necháme také uležet. Jednotlivé kousky lososa napichujeme po délce na namočené špejle. Potřeme z obou stran citrónovým medem a vkládáme na gril. Grilujeme 3 minuty z obou stran. Servírujeme na talíři i se špejlí. Podobně se připravuje i grilovaný losos

© Boris Ryzhkov – Fotolia.com

Vhodná příloha: opečený toastový chléb

Related Posts

Grilovaný aljašský losos

Grilovaný aljašský losos

Ingredience: Grilovaný aljašský losos 4 steaky lososa  1/2 hrnku másla 3 lžíce kečupu 1 lžíce worcesteru 1 lžíce sušené hořčice
Uzený losos naložený v medu

Uzený losos naložený v medu

Ingredience: Uzený losos naložený v medu půl litru vody  1/2 hrnku soli  3/4 hrnku medu  1/4 hrnku zlatého rumu  1/4
Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou Ingredience: 2 lososové steaky 1 lžíce čerstvé citronové šťávy  1 1/2 lžičky rozpuštěného másla sůl a

Uzený duhový pstruh

Ingredience: Uzený duhový pstruh 4 očištění a umytí duhoví pstruzi 2 lžičky mořské soli 2 lžičky čerstvě namletého pepře 1