Ingredience: broskve, slunečnicový olej, sůl, med, mandle, vanilková zmrzlina, smetana ke šlehání 33 %, cukr moučka, mléko, cukr krystal, vanilkový cukr
Postup: Na tento recept je lepší, mít broskve kompotované, ale pokud chce mít někdo pevnější strukturu, tak rozhodně čerstvé. Broskve v případě, že jsou čerstvé, musíme omýt pod tekoucí vodou a osušíme. Při čerstvosti je rozpůlíme, půlky broskví ještě vypeckujeme a řeznou stranou nahoru je položíme na gril, který je potřený slunečnicovým olejem. Každou broskvi potřeme medem a takto grilujeme doměkka. Hotové broskve si vyndáme na talíř a posypeme je najemno nasekanými mandlemi. Na talíř si ještě dáme kopečky vanilkové zmrzlinu a broskve ozdobíme šlehačkou, vyšlehanou ze smetany ke šlehání, trochy soli a moučkového cukru. Pokud by někdo nechtěl kupovanou zmrzlinu, tak se dá připravit doma. Každý ji dělá po svém, ale zde přinášíme jednoduchou verzi. Do misky si dáme mléko, smetanu ke šlehání, cukr krystal, vanilkový cukr a trošku soli. Tuto směs důkladně rozmícháme nebo rozšleháme a dáme ji zmrznout do mrazáku. Může to trvat klidně i tři hodiny, protože tak bude zmrzlina ještě lepší. Samozřejmě, jestliže má někdo odpor k vanilkové verzi, může si klidně udělat jahodovou či z jakéhokoliv jiného ovoce, nebo čokolády.
Vhodná příloha: zmrzlina