Hermelín na grilu s dýňovým pyré s kopřivami

Hermelín na grilu s dýňovým pyré s kopřivami

Hermelín na grilu s dýňovým pyré s kopřivami
Hermelín na grilu s dýňovým pyré s kopřivami

Ingredience: 4 hermelíny, 2 cibule, 4 stroužky česneku, domácí grilovací koření, 2 snítky rozmarýnu

Na pyré: 400g čerstvé dýně, 2 brambory, mletý kmín, 4 stroužky česneku, 2 hrsti kopřiv, sůl, pepř

 

Postup: Nejprve si začneme připravovat pyré. Dýni vydlabeme, oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme do hrnce. Do hrnce si také oloupeme brambory a společně s dýněmi dáme vařit do menšího množství osolené vody, jen aby byly dýně a brambory zlehka potopené. Vaříme 30 minut. Když se voda začne vařit, začínáme si připravovat hermelín. Ten z obou stran posypeme grilovacím kořením a nasekanými snítkami rozmarýnu. Připravíme si alobal, do kterého budeme hermelín balit, ale ke každému hermelínu přidáme ještě pár plátků cibule na kolečka a nasekaného česneku. Pak zabalíme a vložíme na středně rozpálený gril, kde necháme 10 minut grilovat z každé strany. 3 minuty před uvařením dýní a bramborami k nim přidáme také česnek, mletý kmín a kopřivy. Necháme projít varem a pak vše umixujeme tyčovým mixerem. Podáváme společně hermelín i pyré na jednom talíři.

 

Vhodná příloha: bez přílohy nebo pečivo

Related Posts

Salámovo - sýrová chlebová rolka

Salámovo – sýrová chlebová rolka

Ingredience: Salámovo - sýrová chlebová rolka rozmrazte půl kila zmrazeného těsta na bochník chleba půl kila uvařeného snídaňového salámu nastrouhaný
Grilovaná omeleta v banánových listech

Grilovaná omeleta v banánových listech

[caption id="attachment_4963" align="alignright" width="300"] Grilovaná omeleta v banánových listech[/caption] Ingredience: banánové listy, slunečnicový olej, sůl, vejce, kokosové mléko, ledový salát, šalotka,
Grilovaný toast se sýrem a rajčaty

Grilovaný toast se sýrem a rajčaty

[caption id="attachment_4861" align="alignright" width="300"] Grilovaný toast se sýrem a rajčaty[/caption] Ingredience: 300 g chlebu, olivový olej, sůl, česnek, tvrdý sýr,