Ingredience: 4 velké bulky na hamburger, 400g kuřecích prsou, 8 lístků hlávkového salátu, 50g nivy, 50g sýru Eidam, 130ml smetany na vaření, sůl, pepř, 1 menší cibule, olej.
Postup: Kuřecí maso nakrájíme na 4 stejné plátky a vložíme do misky. Maso zalijeme směsí oleje, grilovacího koření, soli a pepře. Vše promícháme a necháme uležet 1 hodinu v chladu. Mezitím si na grilu necháme rozehřát trochu oleje, na kterém orestujeme cibulku. Do pánve přidáme smetanu na vaření, sýr Eidam a nivu. Necháme přivést k varu a počkáme, než se vše spojí a zhoustne a sundáme z grilu. Na gril poté můžeme vložit i plátky masa, které grilujeme 5 minut z každé strany. Na grilu necháme opéct i rozkrojenou bulku. Na opečenou bulku vložíme list salátu, plátek masa, přelijeme omáčkou a přidáme ještě plátek salátu a přiklopíme.
© ld1976 – Fotolia.com
Vhodná příloha: smažené hranolky nebo bez přílohy