Grilovaná cuketa na čerstvých bylinkách s nádechem bílého vína

Grilled zucchinisIngredience: 2-3 cukety (podle velikosti), špetku čerstvých bylinek – bazalka, tymián, koriandr, oregano, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, 50ml olivového oleje, 50ml bílého vína

 

Postup: Cuketu nakrájíme po celé délce na dlouhé plátky. Tloušťka jednotlivých plátků by měla být 7-10mm. V misce si promícháme směs nasekaných a nadrcených bylinek – bazalka, tymián, koriandr, oregano a přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř a kvalitně promícháme. Do misky také přidáme bílé víno a olivový olej. Znovu zamícháme a celou směsí přelijeme plátky cukety. Necháme uležet hodinu v chladu a poté vkládáme na rozpálený gril. Grilujeme z obou stran 4-5 minut a potíráme zbylou marinádou. Podobně připravujeme i grilované závitky z cukety

© Giordano Aita – Fotolia.com

Tento recept je vhodný jako předkrm i jako příloha ke grilovaným rybám

Related Posts