Ingredience: 500g sterilovaného bílého zelí, lžička mletého kmínu, sůl, pepř, 2 lžíce cukru, lžíce domácí máslové jíšky, 75g hrubé mouky, 2 vejce
Postup: Nejprve zelí nasekáme na menší kusy. Pak jej vložíme do hrnce, kam přidáme 200 ml vody a přivedeme k varu. Zelí ochutíme, solí, pepřem, kmínem a cukrem. Zelí necháme vařit do změknutí, asi 20 minut. Pak zahustíme jíškou a prováříme ještě 5 minut. Nakonec necháme zelí zcela vychladnout. Pak přendáme do misky, kam rozklepneme také 2 vejce. Přidáme hrubou mouku a vytvoříme vláčné těsto. Z těsta vytvarujeme placičky. Velikost placiček by měla být asi z jedné lžíce. Placky pak vkládáme na gril a z obou stran je necháme ugrilovat do zezlátnutí. Asi 2-3 minuty z každé strany, podle teploty grilu.
Ideální příloha: tvarohový dresing