Grilovaný pangasius v koprové marinádě

Grilovaný pangasius v koprové marinádě

Grilovaný pangasius v koprové marinádě
Grilovaný pangasius v koprové marinádě

Ingredience: 4 filety z ryby, 100 ml olivového oleje, 1 pomeranč, 1 limetka, 2 snítky tymiánu, hrst čerstvého nebo mraženého kopru, sůl, bílý pepř

 

Postup: Filety z ryby si rozložíme na prkénko a z obou stran je důkladně osolíme a opepříme z obou stran a dáme do marinovací misky. Do menší misky si nalijeme olivový olej a přidáme najemno nastrouhanou kůru z pomeranče a limetky. Pak také do oleje vymačkáme šťávu z limety a pomeranče. Nakonec do marinády přidáme najemno nasekaný tymián a kopr. Pokud nemáte čerstvý nebo mražený kopr, můžete využít i sterilovaný. Je zapotřebí kopr přecedit a propláchnout. Na rybu potřebujeme čistou chuť a vůni kopru, nikoliv jeho sladkokyselý nálev. Marinádu důkladně promícháme a nalijeme na rybí filety. Dáme do chladu a necháme marinovat nejlépe přes noc. Druhý den rybu vyjmeme z marinády a vložíme na rozpálený gril. Pangasius je velmi křehký, takže doporučujeme grilovat v grilovacích kleštích maximálně 3-4 minuty z každé strany. V průběhu grilování je možné rybu potírat zbylou marinádou.

 

Vhodná příloha: dušená zelenina

zdroj – pangasius.cz

Related Posts

Grilovaný aljašský losos

Grilovaný aljašský losos

Ingredience: Grilovaný aljašský losos 4 steaky lososa  1/2 hrnku másla 3 lžíce kečupu 1 lžíce worcesteru 1 lžíce sušené hořčice
Uzený losos naložený v medu

Uzený losos naložený v medu

Ingredience: Uzený losos naložený v medu půl litru vody  1/2 hrnku soli  3/4 hrnku medu  1/4 hrnku zlatého rumu  1/4
Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou Ingredience: 2 lososové steaky 1 lžíce čerstvé citronové šťávy  1 1/2 lžičky rozpuštěného másla sůl a

Uzený duhový pstruh

Ingredience: Uzený duhový pstruh 4 očištění a umytí duhoví pstruzi 2 lžičky mořské soli 2 lžičky čerstvě namletého pepře 1