Ingredience: cuketa 400g, 400g větších žampiónů, 1 větší cibule, 1hrst nasekané petržele, 1hrst nasekané pažitky, 3 snítky rozmarýnu, 6 lístků bazalky, hrst rukoly, 50ml olivového oleje, sůl, pepř
Postup: Žampiony i cuketu nakrájíme na plátky. Rozložíme si na prkénko a z obou stran posolíme a opepříme. Do misky si nalijeme olivový olej, do kterého přidáme nasekané bylinky – petržel, pažitku, rozmarýn, bazalku a rukolu. Do těchto bylinek přidáme plátky cukety, opepříme a přidáme ještě trochu soli. Vše promícháme, přikryjeme a necháme přes noc uležet v chladu a temnu. Druhý den plátky cukety a žampiónů vyndáme a vložíme na gril společně s cibulí nakrájenou na kolečka. Vše grilujeme 3 minuty z každé strany a pak sundáme. Všechny suroviny můžeme promíchat jako salát nebo podávat odděleně, jen přelité trochou bylinkové marinády.
Vhodná příloha: opečený toastový chléb
© timolina – Fotolia.com