Ingredience: 12 cherry rajčátek, 1 cuketa, 1 okurka, 2 červené papriky, 1 lilek, 2 cibule, 8 stroužků česneku, 1 miska čerstvých hub, hrst koriandru, sůl, pepř, špetka kari, 100 ml olivového oleje
Postup: Den před grilováním si do misky nakrájíme houby na drobné kostičky. Houby můžeme také rozmělnit v mixéru, aby byla opravdu jemné a pustily více chuti. Koriandr si nasekáme také nadrobno a přidáme k houbám. Vše trochu osolíme a opepříme a zalijeme olivovým olejem. Necháme 24 hodin uležet v chladu. Druhý den přecedíme přes utěrku nebo velmi jemné sítko. Lilek, papriku a cuketu nakrájíme na kostky, cibuli na čtvrtky, stroužky česneku necháme vcelku, stejně jako cherry rajčátka. Všechny druhy zeleniny rozložíme na vás a důkladně osolíme a opepříme. Pak je také potřeme olejem s chutí hub a koriandru. Pak jednotlivé druhy zeleniny střídavě napichujeme na grilovací jehlu a znovu celý špíz potřeme olejem. Olejem potíráme špízy i při grilování. Na rozpáleném grilu za občasného otáčení špíz grilujeme 7-8 minut.
Vhodná příloha: celozrnné pečivo