Ingredience: 300 g kukuřice, olivový olej, sůl, kompotované šťávy – ananasová, meruňková, třešňová, jahodová, broskvová, dýňová, broskvová, citrón, vejce, máslo, tavený sýr, mletý kmín, ředkvičky
Postup: Kukuřice je nesmírně zdravá potravina, přesto se jí stále ještě hodně lidí vyhýbá. Mimo toho je též sytá, takže po jejím pozření delší dobu člověk nemá hlad. Kukuřici si očistíme, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Smícháme si marinádu z kompotovaných šťáv – ananasová, meruňková, třešňová, jahodová, broskvová, dýňová a navrch citrónová z klasického citrónu. V této směsi necháme kukuřici tři dny – 72 hodin. Po uplynutí této doby si kukuřici vyndáme z marinády, pokapeme ji olivovým olejem a vkládáme na rozpálený gril, kde grilujeme zprudka po všech stranách. Hotovou kukuřici si vyndáme na talíře a pokračujeme dále. Uvaříme si vejce natvrdo. Vezmeme si misku a dáme do ní žloutky, které utřeme s máslem a taveným sýrem. Přidáme nasekané vaječné bílky, osolíme a přisypeme mletý kmín. Následně si oloupeme ředkvičky, omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a nastrouháme na jemném struhadle. Znovu důkladně promícháme a můžeme podávat ke kukuřici. Jelikož je to tužší hmota, dá se kukuřice nakrájet na menší kousky a nabírat se s ní tuto směs, případně se s ní mohou kousky kukuřice namazat.
Vhodná příloha: dipy