Ingredience: 300 g vepřového masa, olivový olej, sůl, sušené houby, kompotované hrušky, čínské zelí, cibule, čili papričky, česnek, ocet
Postup: Tento steak bude mít v sobě dvě zásadní chutě, dosti od sebe rozdílných. Vepřové maso si nejprve omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Smícháme si marinádu – olivový olej, sůl, sušené houby a kompotované hrušky i se šťávou. V této směsi necháme maso přes noc. Další den si rozpálíme gril a vkládáme na něj maso vytažené z marinády, které grilujeme zprudka. Hotové si vyndáme na talíře a můžeme pokračovat v příloze. Čínské zelí, oloupanou cibuli a očištěné čili papričky si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Zelí si tedy nakrájíme na nudličky, cibuli nasekáme na kostičky, česnek oloupeme a prolisujeme. Všechno si spolu smícháme v míse a přidáme ocet, sůl a nakrájené pálivé papričky. Nyní přijde trochu zvláštní věc. Tento salát by se měl napěchovat do hliněného hrnce a nechat uležet v chladu tři dny. Při podávání se ještě salát pokape olejem. Tento salát pochází z Asie, konkrétně z oblasti Koreje a velmi dobře se hodí k tomuto masu, protože je to kontrast ke sladké marinádě, ve které se máčelo. Když někdo nesežene hliněný hrnec, může použít i jinou nádobu.
Vhodná příloha: brambory, saláty