Ingredience: 300 g kukuřice, olivový olej, sůl, citrón, kopr, jahody, meruňky, maliny, salátové okurky, sterilované okurky, máta, limetka, meloun, cukr, smetana ke šlehání 33 %, mléko, vanilkový cukr, med
Postup: Postup u tohoto receptu bude sice snadný, ale velmi netradiční. Kukuřici si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Můžeme si ji nakrájet na menší kusy, ale taky ne, každý jak chce. Připravíme si marinádu – sůl, citrónová šťáva, koprová šťáva, jahodová šťáva, meruňková šťáva, malinová šťáva, okurková šťáva ze salátových a také lák ze sterilovaných okurek, limetková a mátová šťáva. Jelikož se jedná o výrazné chutě, tak kukuřici necháme ve směsi jenom pět hodin. Po uplynutí této doby si rozpálíme gril, kukuřici potřeme olivovým olejem, osolíme, vkládáme a grilujeme zprudka. Hotovou si vyndáme na talíř, ozdobíme nasekaným koprem a přichystáme si doplněk. Meloun si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nějakým způsobem bychom ho měli okrájet, prostě se nesmí dostat slupka do mixéru. Vnitřek melounu spolu s cukrem vhodíme do mixéru, přidáme smetanu ke šlehání, mléko, vanilkový cukr a med. Tuto směs důkladně rozmixujeme. Vznikne z toho hustá hmota, kterou si přelijeme do skleněných pohárů nebo do keramických misek a podáváme ke kukuřici. Kdo by chtěl, může si směs dát ještě na hodinu do lednice zchladit.
Vhodná příloha: ovoce