Grilovaný losos se zeleninou

Grilovaný losos se zeleninou

Grilovaný losos se zeleninou
Grilovaný losos se zeleninou

Ingredience: 300 g lososa, olivový olej, sůl, citrón, bílé víno, kadeřavá petrželka, rajčata, cibule, cherry rajčátka, cuketa, ocet, plnotučná hořčice, mletý pepř, pažitka, hlávkový salát

 

 

Postup: A znovu tu máme lososa, jednu z nejkvalitnějších ryb vůbec, ale dnes bude marináda velmi lehká. Lososa si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Připravíme si marinádu – olivový olej, sůl, citrónová šťáva a bílé víno. V této směsi necháme lososa 24 hodin – jeden den. Po uplynutí této lhůty si rozpálíme gril a lososa vytaženého z marinády na něj vložíme a grilujeme zlehka po všech stranách. Hotovou rybu si vyndáme na talíř a ozdobíme ji kadeřavou petrželkou. A nyní k zelenině. Veškerou zeleninu i s citrónem si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Rajčata a cibuli necháme vcelku, cherry rajčátka překrájíme na poloviny, cuketu na kolečka, citrón na měsíčky. Vše si dáme do misky. Nachystáme si zálivku z octa, oleje, hořčice, mletého pepře, nasekané pažitky a soli. Promícháme a zalijeme zeleninu v misce, opět promícháme. Na talíř si rozložíme listy hlávkového salátu, na něj položíme lososa a všude okolo navrstvíme zeleninu. Každý si může zvolit kombinaci, jak uzná za vhodné. Pokud někdo nemá rád některou ze zeleniny zde uvedených, může si ji vyměnit za svoji oblíbenou.

 

 

Vhodná příloha: zelenina

Related Posts

Grilovaný aljašský losos

Grilovaný aljašský losos

Ingredience: Grilovaný aljašský losos 4 steaky lososa  1/2 hrnku másla 3 lžíce kečupu 1 lžíce worcesteru 1 lžíce sušené hořčice
Uzený losos naložený v medu

Uzený losos naložený v medu

Ingredience: Uzený losos naložený v medu půl litru vody  1/2 hrnku soli  3/4 hrnku medu  1/4 hrnku zlatého rumu  1/4
Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou Ingredience: 2 lososové steaky 1 lžíce čerstvé citronové šťávy  1 1/2 lžičky rozpuštěného másla sůl a

Uzený duhový pstruh

Ingredience: Uzený duhový pstruh 4 očištění a umytí duhoví pstruzi 2 lžičky mořské soli 2 lžičky čerstvě namletého pepře 1