Ingredience: 300 g zeleniny – červená a žlutá paprika, 300 g kuřecího masa, sůl, olivový olej, mletá sladká paprika, česnek, sušený tymián, grilovací koření, čerstvá petrželka, sušené oregano, sušená bazalka, sušená majoránka, sušený rozmarýn, zakysaná smetana, tvrdý sýr, citrón
Postup: Co se týká zeleniny v tomto pokrmu, bude se používat vlastně jen jedna – žlutá a červená paprika. Obě dvě si nejprve rozkrojíme, vyndáme všechna semínka, pak teprve omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Osolíme, posypeme grilovacím kořením a na rozpáleném grilu zprudka připravujeme po všech stranách. To je příloha. Nyní k masu. Vezmeme si kuřecí kousky podle vlastního výběru, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Připravíme si bylinkovou marinádu – olivový olej, sůl, mletá sladká paprika, najemno nakrájená petrželka, sušený tymián, oregano, bazalka, majoránka, rozmarýn a utřený česnek. V této směsi necháme kuře marinovat celou noc. Další den si rozpálíme gril a kousky kuřete, které ještě napícháme na jehlu a pokapeme olivovým olejem, dáme zprudka grilovat po všech stranách. Hotové vytáhneme na talíř a podáváme spolu se zeleninou a k tomu si ještě přidáme omáčku. Smícháme zakysanou smetanu, sůl, nahrubo nakrájený tvrdý sýr, citrónovou šťávu a velmi najemno nasekanou petrželku. Důkladně promícháme a všechno spolu můžeme podávat.
Vhodná příloha: omáčky, rýže