Ingredience: 300 g zeleniny – brambory, červená a žlutá paprika, cuketa, žampiony, rajčata, salátové nebo polní okurky, sůl, olivový olej, mletá pálivá paprika, plnotučná hořčice, pepř, česnek, červené víno, citrón, chilli koření, bílé víno, mletá sladká paprika, rajčatový protlak, jablečná šťáva
Postup: Tohle bude složitější, protože každá ze zeleniny s výjimkou brambor bude mít svou vlastní marinádu, takže je to svým způsobem náročné na čas, nicméně velmi chutné. Tak se podíváme, jak na to všechno. Všechny druhy zeleniny si omyjeme a osušíme. Začneme bramborami, které si oloupeme a překrojíme podélně na dvě poloviny. Marinádu na ně smícháme z těchto surovin – olivový olej, sůl, pepř a plnotučná hořčice. Pak si vezmeme cukety, které si nakrájíme na plátky. Marinádu na ně smícháme z olivového oleje, soli, chilli koření a mleté pálivé papriky. Pak tu máme žampiony, překrájené na menší kousky. Marináda pro ně – olivový olej, sůl, bílé víno a mletá sladká paprika. Salátové nebo polní okurky také nakrájíme na plátky a vkládáme do této marinády – olivový olej, sůl, citrónová šťáva a kůra. Rajčata překrojíme na polovinu a smícháme pro ně tuto směs – olivový olej, sůl a rajčatový protlak, to proto, aby se ještě více zvýraznila jejich chuť. Na závěr tu máme papriky. Marináda se skládá z olivového oleje, soli, utřeného česneku a jablečné šťávy. Všechnu zeleninu necháme marinovat přes noc. Druhý den si rozpálíme gril a všechnu zeleninu grilujeme zprudka. Můžeme ještě polévat olivovým olejem. Hotovou si vytáhneme na talíře a můžeme podávat.
Vhodná příloha: omáčky, dipy