Grilovaný losos s citrónem a koprem

Grilovaný losos s citrónem a koprem

Grilovaný losos s citrónem a koprem
Grilovaný losos s citrónem a koprem

Ingredience: 300 g lososa, sůl, olivový olej, plnotučná hořčice, citrón, kopr čerstvý, případně ze sklenky

 

Postup: Losos patří mezi nejkvalitnější ryby dostupné na trhu. Ryby jsou všeobecně považované za nejzdravější maso vůbec, ale čeští lidé se jim úzkostlivě vyhýbají, a to až tak, že patříme mezi země z nejnižší spotřebou ryb na osobu. Dnešní recept to možná trochu změní. Lososa si omyjeme a osušíme. Připravíme si marinádu – olivový olej, sůl, plnotučná hořčice, citrónová šťáva a kůra. Je to velmi jednoduchá marináda, ve které necháme lososa přes noc. Druhý den si rozpálíme gril a začneme grilovat pokud možno nejdříve zlehka, posléze se přejde na prudší žár. Když je losos hotový, vyndáme si ho na talíř a začneme zdobit. Nejprve si omyjeme pod tekoucí vodou citrón, který si rozdělíme na dvě poloviny a vymačkáme ještě na hotového lososa šťávu. Pak si vezmeme další citrón a ten si nakrájíme na plátky. Jedno z koleček položíme přímo na lososa. Nyní máme na řadě kopr. Je lépe mít čerstvý, ale když to jinak nepůjde, tak i forma ze sklenky může být. Kopr si položíme na lososa, pokud máme ze sklenky, musíme vymačkat veškerou tekutinu. A nyní už můžeme podávat s přílohou.

 

Vhodná příloha: zelenina, saláty, brambory, salsa

Related Posts

Grilovaný aljašský losos

Grilovaný aljašský losos

Ingredience: Grilovaný aljašský losos 4 steaky lososa  1/2 hrnku másla 3 lžíce kečupu 1 lžíce worcesteru 1 lžíce sušené hořčice
Uzený losos naložený v medu

Uzený losos naložený v medu

Ingredience: Uzený losos naložený v medu půl litru vody  1/2 hrnku soli  3/4 hrnku medu  1/4 hrnku zlatého rumu  1/4
Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou Ingredience: 2 lososové steaky 1 lžíce čerstvé citronové šťávy  1 1/2 lžičky rozpuštěného másla sůl a

Uzený duhový pstruh

Ingredience: Uzený duhový pstruh 4 očištění a umytí duhoví pstruzi 2 lžičky mořské soli 2 lžičky čerstvě namletého pepře 1